Městské muzeum v Ústí nad Orlicí - katalog Clavius
Hlavní stránka katalogu
Main page
Hauptseite des Kataloges
Hlavná stránka katalógu

Rejstřík pro pole Téma - část P  

LANius


Části : 1-9 A B C D E F G H Ch I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
, zpět

 
  << Vyhledávat ve všech dokumentech - zde jsou použité termíny : >>  
PACO n. p. (1)
PAGANINI, Niccolo ( 27.10.1.. (1)
PALACKÝ, František, filosof (2)
PALACH, Jan ( 11.8.1948 (1)
Palach, Jan ( 11.8.1948-19... (2)
Paleček, Josef, 1932- (1)
Páleníček, Ludvík, 1904 - 1.. (1)
palentologie (1)
Paleografie (2)
paleontologie (2)
paličkování (2)
památka církevní (1)
památka kulturní (1)
památková péče (4)
památky (25)
Památky (20)
památky církevní
Památky církevní (9)
památky historické (92)
památky kulturní (23)
památky písemné (1)
památky stavební (4)
památky technické (4)
památky umělecké (1)
památky židovské (1)
Památník (1)
Památník Klementa Gottwalda (3)
Památník obětem (1)
Památník odboje (5)
Památník Petra Jilemnického (2)
Památník revolučních tradic (2)
Památník revolučních tradic.. (4)
Památníky
paměti (5)
Pamětní schránka radnice
Pánek, Bohumil, 1894-1945? (1)
Pánek, Václav (2)
PÁNEK, Václav (5.10.1915-10.. (1)
Pánek, Václav, 1915-1942 (1)
panelové domy (1)
panenky porcelánové (1)
Pankrác (1)
Panna Marie svatohorská (1)
Panna Marie ústecká (2)
panorama (3)
panovníci (9)
panství (7)
PAPÁČEK, Josef, malíř (1821.. (1)
Papežové (1)
papír (1)
paprskářství (2)
parafráze (1)
Pardubice (>99)
Pardubice, okres (Česko) (2)
Pardubicko (1)
pardubicko (1)
Pardubický kraj (4)
Pardubický kraj (Česko)
park (1)
parky zámecké (1)
parlament ČR (3)
parodie (1)
partizánská skupina Krylov (3)
Partner s.r.o. (Ústí nad Or.. (1)
partyzánská brigáda Mistra.. (1)
partyzánský oddíl Olga (1)
Paříž (Francie) (3)
Pařížská komuna (3)
PASCAL, Blaise ( 19.6.1623-.. (1)
pásma literárně dramatické (2)
Pastviny (Ústí nad Orlicí,.. (8)
Pašek, Antonín (1)
pašeráci (2)
Pašije (1)
Paštika, Rudolf, 1922-1945 (1)
Páta, František, 1885-1942 (2)
patroni (1)
Paukrt, Jan Augustin (1)
Pavel, Jakub (1)
PECKA, Josef Boleslav (1)
péče (1)
péče o zdraví (1)
péče památková (38)
pečeť městská (3)
pečeť vesnická (3)
pečetě (1)
pečeti (1)
Pěčín (Rychnov nad Kněžnou,.. (1)
Pěčín pod Orlickými horami (3)
pedagogika
Pehm (3)
PECHA, Petr ( 2.8.1891-7.7... (1)
Pecháček, František (1)
Pecháček, František  Martin.. (2)
Pecháček, František, 1793-1.. (2)
Pecháček, Jiří (1)
Pecháček, Jiří, 1955- (1)
Pěchotní srub K S 5 " U pot.. (1)
Pekárek, Jiří (1)
pekárenství (1)
pekaři (1)
Pekařství a cukrářství Sáza.. (1)
Peliny (1)
Peněžnictví (5)
peníze (1)
peníze cenné (1)
peníze papírové (1)
Penzion Hůrka (2)
periodika (>99)
periodika česká
periodika kulturní (1)
periodika německá (23)
periodika podniková
periodika regionální (4)
periodika slovenská (2)
periodika studentská (4)
periodika světová (5)
periodika textilní (1)
periodikum (>99)
periodikum české vydávané v.. (24)
periodikum místní (>99)
periodikum podnikové (>99)
periodikum polské (1)
periodikum pro děti (20)
periodikum pro dívky (5)
periodikum pro mládež (51)
periodikum pro ženy (18)
periodikum regionální (>99)
periodiky (2)
Perla 03 (2)
Perla n.p. (37)
Perná (1)
Perner, Jan, 1814-1845 (1)
Pernikář, Vincenc, 1781-1849 (1)
pernikářství (5)
personální bibliografie (1)
perzekuce
pěstování (1)
Peša, Václav (1)
Peša, Václav, 1923 - (1)
PEŠEK, Richard ( 19.9.1954-.. (1)
Pešek, Richard, 1954- (9)
pěší pluk č. 18 (1)
Peška, Bedřich, 1820-1904 (20)
PEŠKOVÁ, Alena ( (1)
Pešková, Alena, 1976- (2)
pětiletka (24)
pětiletka Gottwaldova první (2)
pětiletka první (2)
Petrovice (1)
Petřín (1)
pěvec operní (1)
Pěvecko (9)
Pěvecký spolek Bendl (1)
Pěvecký spolek Lumír (Ústí.. (1)
Pevnost Josefov (1)
pevnosti (1)
pexeso (1)
piaristé (1)
PIECK, Wilhelm ( 3.1.1876-7.. (1)
Piffl, Alfred, 1907-1972 (1)
Piffl, Gustav Friedrich, 18.. (1)
Pícha, L. (1)
Pícha, Ladislav (2)
pilnikářství (1)
Pindulka (1)
Pindulka (čp. 376) Městská.. (1)
Pionýrská organizace (23)
PIPPICH, Karel (21.4.1849-2.. (1)
PIRKL, Antonín ( 1861-1896).. (1)
Pirkl, Antonín, 1861-1896 (1)
Pirkl, Jaroslav (1)
PIRKL, Jindřich (24.6.1894-.. (1)
Pirkl, Jindřich, 1894-1919 (2)
Písecko (1)
písemnictví (2)
píseň (33)
píseň kramářská (2)
píseň lidová (3)
Píseň lidová
píseň moravská (5)
Píseň národní
píseň ruská revoluční (1)
píseň slovenská (1)
píseň sovětská (7)
píseň sovětská budovatelská (1)
píseň vlastenecká (1)
písmo (6)
písmolijectví (1)
písně (19)
písně adventní (4)
písně dělnické revoluční
písně indianské (1)
písně kramářské
písně lidové (7)
písně nábožné (23)
písně národní (8)
písně pražské (1)
písně protinacistické (1)
písně sokolské (1)
písně vojenské (1)
pivnice (1)
pivo (1)
pivovarnictví (3)
pivovary (2)
plakát (1)
plakáty (2)
plán Barbarossa (1)
plán dvouletý (1)
plán města
plán obce (2)
Planička, František, 1872- (1)
plánování (8)
plány
plány měst (2)
plátenictví (3)
platidla (4)
plavání (2)
pletení (2)
Pleva, Josef Věromír, 1899-.. (1)
Plíva, Ladislav, 1952- (1)
Plocek, Antonín (1)
plodiny zemědělské (2)
plovárna (6)
Plzeň (Česko) (5)
Plzeňsko (1)
pobyt (1)
POCO (1)
počasí (3)
počátky (42)
Počítače (1)
Podbrdsko (1)
poddanství (1)
Poddanství (6)
Poděbradsko (2)
Podhajská, Minka, 1881-1963 (1)
Podkarpatská Rus (4)
podklady (1)
Podkrkonoší (4)
Podlesí (Ústí nad Orlicí, Č.. (1)
podmalby (2)
podměstí (1)
Podměstí (1)
podmínky společenské (2)
Podnik místního hospodářství (4)
podnikání (3)
Podnikání (7)
Podniky agrochemické (2)
podniky státní (1)
podniky textilní (1)
podobenství (1)
Podolská, Hana (1)
Podorlicko (1)
podorlicko (2)
Podorlicko (Česko) (49)
Podorlicko-oblast (Česko) (4)
Podorlický dětský pěvecký s.. (3)
podpora finanční státní (2)
podpory (1)
PODRACKÝ, Jan (1909-1943),.. (1)
Podřipsko (Česko) (1)
poesie lidová (3)
poesie srbská lidová (1)
Poezie
poezie (60)
poezie lidová
poezie milostná (2)
poezie moravská (1)
poezie pro děti (1)
poezie revoluční (1)
poezie sovětská (1)
pohádky (23)
pohlednice (1)
pohlednice historické (5)
pohostinství (1)
pohraničicí české (3)
pohraniční policie (1)
pohraniční stráž (2)
pohřbívání (1)
pohřeb (3)
pohřebiště (1)
Pochod (22)
pochod Orlickým podhůřím (2)
Pochodeň (1)
pochody dálkové (2)
pochody smrti (3)
pojednání (54)
pojištění národní (4)
pojištění sociální (5)
pojišťovny - "New York" (5)
pojišťovny nemocenské (3)
pojišťovny zdravotní
Pojizeří (1)
pojmy (2)
pokrytí (1)
pokrývky hlavy (1)
Poláci (1)
POLÁČEK, Karel (22.3.1892-1.. (1)
polemiky (53)
Policie (5)
policie městská (1)
Polička
Polička okres (1)
polikliniky (1)
Polišenský, Josef (1)
politická (2)
Politický okres Lanškroun (1)
politik (2)
Politika (>99)
politika (38)
politika agrární (3)
politika bezpečností (1)
politika finanční (1)
politika hospodářská (3)
politika intervenční (1)
politika jazyková (1)
politika kádrová (8)
politika kolonizační (1)
politika kulturní (1)
Politika mezinárodní (23)
politika mírová (17)
politika protičínská (1)
politika protisovětská (1)
politika sociální (1)
politika vnitřní (>99)
politika vyhlazovací (1)
politika vzdělávací (1)
politika zahraniční (29)
politika zemědělská (1)
Polívka, Jaroslav (1)
Polka
Pollack, Herman (Parník, Če.. (1)
Polná (1)
polní myslivci (1)
polonéza (2)
polonika (1)
Polská dělnická strana (2)
Polská sjednocená dělnická.. (1)
Polsko (19)
POLUDOVÁ, Marie (1954-   ),.. (1)
poměry sociální (1)
pomoc brigádnická (1)
pomoc humanitární (2)
pomoc internacionální (1)
pomoc patronátní (1)
pomoc sociální (3)
pomocné historické vědy (1)
Pomocné vědy historické (1)
pomůcka (3)
pomůcky (1)
pomůcky školní (40)
poněmčování (3)
ponorky (1)
Poorlicko (5)
pop-art (1)
popeláři (1)
popis (>99)
Poprad (20)
Poprad-oblast (Slovensko) (4)
poprava českých pánů (3)
populace (2)
populárně-naučné publikace (1)
porcelán (8)
porcelánky české (3)
porody (2)
porovnání (3)
PORŠ, Vladimír ( 6.5.1925-.. (1)
portrét (4)
Porýní (1)
pořady (1)
pořady autorské (1)
Pořekadla a popěvky o pivě (1)
Poříčí u Trutnova (1)
posádky vojenské (2)
poslanci čes. (2)
Poslanecká sněmovna (3)
poslanecká sněmovna Národní.. (4)
poslání (1)
Poslušná, Stanislava, 1933- (1)
Pospíšil, Antonín, 1909 - 2.. (1)
postavení společenské (3)
postila (1)
postmoderna (1)
postmodernismus (2)
Postupim (2)
postupy kuchařské (1)
posvícení (3)
pošta (1)
poštovnictví (9)
potravinářství (1)
potraviny (5)
potřeby sportovní (1)
Potštejn (8)
poutě (2)
poutní místa (7)
Poutní místa
pouťové zboží (1)
pověry lidové
pověsti (20)
Pověsti (2)
pověstí české (1)
pověsti lidové (50)
pověsti německé (1)
povídka (1)
povídka životopisná (1)
povídky (31)
povídky cestopisné (1)
povídky české (1)
povídky detektivní (6)
povídky historické (1)
povídky humorné (2)
povídky milostné (2)
povídky z přírody (1)
povinnosti vojenské (3)
povinný výtisk (1)
povodí (7)
povodí Orlice (1)
povodně (7)
Povolání (2)
Povolání dělnická (1)
Povstání květnové pražské
povstání lidová (1)
Povstání poddanské (1)
povstání stavovské (3)
povstání varšavské (1)
pozemky (4)
pozůstaky kulturní (3)
pozůstalost (>99)
požár (1)
požární ochrana (3)
požárníci (2)
požáry (3)
práce bakalářská (6)
práce dětí (1)
práce diplomová
práce dizertační (1)
práce ideogická (6)
práce politická (4)
práce s mládeží (4)
práce s prameny (1)
práce s tiskem (2)
práce seminární (8)
práce středoškolská
práce studenská (1)
práce studenská závěrečná (8)
práce v archivech (1)
práce vítězné (3)
pracovněprávní (1)
pracovní (1)
pracovní doba (1)
pracovní neschopnost (2)
Pracovní řád (1)
Pragmatismus (1)
Praha (3)
Praha (Česko)
Práchensko (1)
prameny (1)
prameny řek (1)
pranostiky lidové (4)
práva a povinnosti (2)
PRAVEČEK, Jindřich (1884-19.. (1)
Praveček, Jindřich, 1885-19.. (1)
Praveček, Jindřich, 1909-20.. (1)
pravěk (5)
pravidla (7)
pravidla pravopisu (5)
právní (1)
právní předpisy (1)
právní úprava (1)
právo
právo celní (1)
právo hlasovací (2)
právo občanské (2)
právo obchodní (2)
právo pracovní
právo státní (21)
právo trestné (8)
pravopis (1)
Pražské povstání (2)
Pražský hrad (2)
PREFA, národní podnik (1)
PREISLER, František (1974? (1)
presidenti čs. (9)
Primona n.p.
Princův dům (1)
privatizace kupónová (1)
PROBOŠT, Josef ( 25.3.1849-.. (2)
Probošt, Josef, 1849-1926 (1)
proces (6)
proces Norimberský (3)
procesí (1)
procesy náboženské (1)
procesy politické (37)
procesy soudní (1)
procesy válečné (3)
prodejny (1)
prodejny tabáků (trafiky) (1)
produkce filmová (1)
produkce knižní (30)
program (>99)
program volební (4)
Procházková, Hana (1)
projev (2)
Projevy (>99)
projevy (2)
projevy novoroční (1)
Prokop, Michal, 1946- (1)
Prokop, svatý, ca 985-1053 (1)
Prokopova divadelní společn.. (1)
proletariat (4)
Proletářská rovnost (1)
proletářský internacionalis.. (7)
pronásledování (6)
propagace politická (3)
propagační materiál (30)
propaganda (8)
propaganda komunistická (1)
propozice (42)
proroctví (1)
prospekty
prospekty nakladatelské (1)
Prostěvoj (1)
prostituce (3)
prostředky audiovizuální (2)
Prošek, Jaroslav (1)
protektorát (2)
Protektorát Čechy a Morava (23)
protifašistický odboj (4)
protižidovství (1)
protofašistický odboj (1)
protokoly (1)
provaznictví (5)
provoz (1)
próza (49)
próza česká (3)
próza historická (2)
Prudič, Karel (1)
PRŮCHA, Jaroslav, herec (18.. (1)
průmysl (63)
průmysl automobilový
průmysl Československý (2)
průmysl dřevařský (2)
průmysl elektrárenský (2)
průmysl elektrotechnický (38)
průmysl chemický (5)
průmysl kovodělný (1)
průmysl letecký (4)
průmysl lnářský (19)
průmysl mléčné výživy (1)
průmysl mlynářský (1)
Průmysl naftařský (2)
průmysl obuvnický (5)
průmysl oděvní (5)
průmysl papírenský (7)
průmysl potravinářský
průmysl spotřební (1)
průmysl stavební (1)
průmysl strojírenský (58)
průmysl tabákový (2)
průmysl textilní (>99)
průmysl uhelný (6)
průmyslová (1)
Průmyslový svaz textilních.. (3)
Průplav Dunaj (2)
průplav Suezský (1)
Průplav Volžsko-donský (1)
Prusko (1)
průvodce (19)
průvodce turistický (50)
průzkum (1)
první pomoc (1)
první republika (1)
přádelny (1)
přadleny (1)
přání (2)
přástky (1)
Předehra (5)
předení (2)
předení bezvřetenové (6)
přednáška (35)
přednášky
přednes umělecký (1)
předpis vojenský (1)
předpisy (38)
představitelé vládní
přehled celosvětový (1)
přehled chronologický (>99)
přehled kandidátů (2)
přehledy (4)
přehledy měsíční (1)
přehledy statistické (>99)
Přehlídka (1)
Přehlídka divadelních, lout.. (1)
přehlídka městských divadel.. (1)
přehlídka okresní (1)
přehlídky krajské (1)
přehrada (3)
přechody hraniční (1)
Přelouč (1)
PŘEMYSL OTAKAR II., čes. kr.. (1)
Přemyslovci (9)
Přemyslovský palác (2)
přepis (1)
Přerov (1)
přestavba (6)
převrat politický (6)
převtělování (1)
příběhy (2)
příběhy duchovní (1)
Příbram (2)
Příbram (Česko) (1)
Přibyl, Josef, 1934-1993 (5)
přídavky na děti (1)
přídělový systém (2)
příjmení (2)
příklady (2)
příprava (3)
příprava občanů k civilní o.. (1)
příroda (>99)
přírodní památky (2)
Přírodní park Orlice (1)
přírodopis (9)
Přírodopis (3)
přírodovědci čes. (2)
příručka (1)
příručka datová (9)
příručky (6)
přísahy vojenské (1)
přísloví česká (1)
přísloví latinská (1)
příspěvky (6)
přístroje (1)
Přívrat (Ústí nad Orlicí, Č.. (21)
Psychologie
publicistika (1)
publikace (1)
publikace archivní (1)
publikace dětská (1)
publikace fotografická (71)
publikace muzejní (2)
publikace obrazová
publikace obrazové (2)
publikace programová
publikace propagační (17)
půda zemědělská (4)
Pujmanová, Marie, 1893-1958 (1)
Purkert, Jan (1)
Pustá Kamenice (1)
Puškařství (1)
PUŠKIN, Aleksandr Sergejevi.. (1)
Putovní pohár OV ČSM Ústí n.. (1)
Putovní pohár OV SSM Ústí n.. (1)
původ (2)
Pytlík, Radko, 1928 - (1)
V závorkách je uveden počet výskytů každého termínu.